Novosti

OBAVIJEST! Objavljen Pravilnik o provedbi mjere II.10. „Akvakultura koja osigurava usluge zaštite okoliša“

Obavještavaju se zainteresirani korisnici da je u „Narodnim novinama“ broj 90/24 objavljen Pravilnik o provedbi mjere II.10. „Akvakultura koja osigurava usluge zaštite okoliša“ u okviru Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021.-2027. godine.

Predmet potpore je naknada za aktivnosti s ciljem razvoja akvakulture koja osigurava usluge zaštite okoliša kroz primjenu akvakulturnih metoda koje su u skladu sa specifičnim potrebama okoliša i podložne su posebnim upravljačkim zahtjevima koji proizlaze iz označavanja područja mreže NATURA 2000 u skladu s Direktivom 92/43/EEZ i Direktivom 2009/147/EZ, a koji su propisani Pravilnikom o ciljevima očuvanja i mjerama očuvanja ciljnih vrsta ptica u područjima ekološke mreže („Narodne novine“, broj 25/20 i 38/20).

Svi koji su zainteresirani i planiraju zatražiti potporu, dužni su podnijeti Zahtjev za potporu isključivo elektronički, putem informacijskog sustava FISHNET. Poveznica na informacijski sustav FISHNET je: https://eupotpore.ribarstvo.hr/W4/EFPRA#/.

Prilikom pristupanja elektroničkom sustavu svi korisnici koji su već aktivirali svoj profil za prijavu mogu koristiti svoje korisničko ime i lozinku. Ako korisnici nemaju prethodno aktiviran svoj profil, mogu se javiti na adresu elektronske pošte: eufondovi.ribarstvo@mps.hr ili na broj telefona 01/ 6474 314, kako bi im se dodijelilo korisničko ime i privremena lozinka potrebni za pristup sustavu.

Zahtjev za potporu i isplatu se podnosi jednom godišnje, u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza. Iznimno, rok za podnošenje Zahtjeva za potporu i isplatu u 2024. godini traje od 1. kolovoza do 30. rujna 2024. godine.

Pravilnik i dokumentacija za predmetnu mjeru, kao i detaljne upute za pristup i korištenje sustava FISHNET dostupni su ovdje.

Izvor: https://euribarstvo.hr/novosti/obavijest-objavljen-pravilnik-o-provedbi-mjere-ii-10-akvakultura-koja-osigurava-usluge-zastite-okolisa/

Back to top button