Novosti

Obavijest! Objavljen Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.8.20. “Zaštita zdravlja, sigurnost i energetska učinkovitost”

U Narodnim novinama broj 108/2024 od 18. rujna, objavljen je Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.8.20. »Zaštita zdravlja, sigurnost i energetska učinkovitost«.

Predmet ovoga natječaja su ulaganja u ribarska plovila s ciljem poboljšanja sigurnosnih, zdravstvenih, higijenskih i radnih uvjeta te ulaganja i aktivnosti u svrhu ublažavanja učinaka klimatskih promjena i poboljšanja energetske učinkovitosti ribarskih plovila, u skladu s člankom 4. stavkom 1. Pravilnika o provedbi mjere I.8.20. »Zaštita zdravlja, sigurnost i energetska učinkovitost« (Narodne novine broj 92/24) (u daljnjem tekstu: Pravilnik).

Najviši iznos potpore po korisniku na temelju ovoga natječaja iznosi 150.000,00 eura.

Stopa intenziteta potpore za ulaganja u zdravstvene, sigurnosne i radne uvjete na plovilu (članci 8., 9. i 10. Pravilnika) iznosi 75% . Za ulaganja na plovilo u segmentu malog priobalnog ribolova (do 12m i bez povlačnih alata) iznosi 100%, odnosno 80% u slučaju ulaganja na plovilo u segmentu malog priobalnog ribolova kada je korisnik potpore ovlaštenik više povlastica izdanih na plovila od kojih neka ne pripadaju segmentu malog priobalnog ribolova.

Kriteriji za odabir operacija propisani su Prilogom III. ovoga natječaja, a  najmanji broj bodova potreban za odabir operacije je 5 bodova.

Prihvatljivi troškovi su troškovi nastali od 1. veljače 2022. godine, izuzev troškova koji se ne mogu potvrditi kontrolom na terenu.

Rok za predaju zahtjeva za potporu je 90 dana od objave natječaja u Narodnim novinama.

Detaljnije informacije o Natječaju možete pronaći unutar Natječaja za dodjelu potpore u okviru mjere I.8.20. »Zaštita zdravlja, sigurnost i energetska učinkovitost« te Pravilnika o provedbi mjere I.8.20. »Zaštita zdravlja, sigurnost i energetska učinkovitost«.

Back to top button